LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Tata Steel en Natuur en Milieufederatie Noord-Holland lanceren lichtadviesteam
(foto: Tata Steel)

Tata Steel en Natuur en Milieufederatie Noord-Holland lanceren lichtadviesteam

Tata Steel en Natuur en Milieufederatie Noord-Holland hebben een lichtadviesteam gelanceerd voor bedrijven uit de regio. Dit doen zij tijdens de licht & donkerte safari.

Deze organiseren de 2 partijen samen met provincie Noord-Holland en GreenBiz IJmond organiseren. Tata heeft ervaring op dit terrein en die wil het graag doorgeven aan andere bedrijven. Natuur en Milieufederatie Noord-Holland (MNH) promoot als adviseur op gebied van duurzaamheid al jaren het verduurzamen van de verlichting. Speciaal voor bedrijven is nu een ‘menukaart verlichting voor bedrijven’ ontwikkeld.

Tijdens de licht & donkerte safari laten ze zich inspireren door Marjan Minnesma, directeur van Urgenda, die met de led-lamp als lichtend voorbeeld laat zien hoe het anders kan. Daarna worden in aanwezigheid van milieugedeputeerde Adnan Tekin 13 verschillende typen verlichting bekeken en ervaren in de led-straat op het terrein van Tata Steel. Aanwezige bedrijven kunnen zich inschrijven voor een onafhankelijk lichtadviesgesprek. De led-straat is een straat op het Tata Steel-terrein waar 13 maal 3 verschillende led-lichtarmaturen staan opgesteld zodat de verschillen goed vergeleken kunnen worden.

Tata Steel won vorig jaar de Ster van de Nachtprijs van provincie Noord-Holland voor het plan om alle straatverlichting op de wegen aan de westrand van het bedrijventerrein te vervangen door led-reflectoren midden op het wegdek. Deze vervanging is onlangs opgeleverd.

In de nacht van zaterdag 28 oktober op zondag 29 oktober 2017 organiseren de Natuur- en Milieufederaties samen met zo’n 300 andere organisaties voor de 13e keer de Nacht voor de Nacht. Met activiteiten en de oproep aan overheden en bedrijven om reclameverlichting en aanlichting van gebouwen uit te schalen wordt aandacht gevraagd voor de schoonheid van de nacht.