(foto: Eandis)

Nieuwe led-sfeerverlichting in Belfortstraat in Vlaams Gent

Naar aanleiding van de twintigste verjaardag van het lichtplan, heeft Gent de nieuwe led-sfeerverlichting in de Belfortstraat ingehuldigd. De led-verlichting is geplaatst door Eandis.

Gent investeert in het verfraaien van alle delen van de stad. Dankzij het lichtplan worden gevels in de binnenstad opgelicht. In de Belfortstraat plaatste Eandis in opdracht van Gent in oktober de eerste sfeerverlichting in warmwitte led-verlichting.

De installatie van de sfeerverlichting is de laatste fase in de heraanleg van de Belfortstraat. Concreet bestaat de led-sfeerverlichting in de Belfortstraat uit ‘uplighters’ tegen de gevels op de eerste verdieping die de bovenkant van de gevel en de overkant uitlichten. De led-verlichting bespaart tot 60 procent energie ten opzichte van de bestaande uplighters.

De laatste jaren heeft Eandis in Gent al led-verlichting toegepast als functionele straatverlichting en fietspadverlichting. Ook in vele straten in het centrum en in de buitenwijken staat ondertussen led-straatverlichting. 

Universiteit Twente: witte led’s kunnen...

RTV Geelen in Vaals zet gevel in led-verlichting

Brecht schakelt over op led in openbare ruimte

Aalburg plaatst arsenaal led-verlichting

Saled levert gemeente Tytsjerksteradiel...

LED Industry Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!