(foto: Saled)

Kartonwerken Eerbeek over op led-verlichting

Saled heeft het in Spankeren gevestigde Kartonwerken Eerbeek voorzien van led-verlichting. Het bedrijf, actief in het vervaardigen van verpakkingsmateriaal, realiseert een besparing van 27.330 kilowattuur per jaar.

De samenwerking tussen Saled en Kartonwerken Eerbeek vloeit voort uit het contact met salesmanager Jerry Geerlings. In het naastgelegen Doesburg, de woonplaats van Geerlings, zijn recentelijk enkele projecten gerealiseerd door Saled; zo werd onder andere de Martinikerk uitgelicht door led en is ook het plaatselijke zwembad voorzien van led-verlichting. Zodoende kwam Kartonwerken Eerbeek uit bij Saled, om ook de drukkerij te voorzien van een passende led-lichtoplossing.

In de drukkerij zijn ruim 120 conventionele T8-tl-buizen vervangen door led-tubes. Daarnaast zijn ook oude downlighters met pl-c-lampen vervangen door led-downlighters en is het pand voorzien van nieuwe led-vluchtwegverlichting. Het jaarlijkse energieverbruik (red. 39.236 kilowattuur) is gereduceerd tot 11.906 kilowattuur; een energiebesparing van bijna 70 procent.

Naast de energiebesparing wordt ook het milieu gespaard dankzij een CO2- en zwavelreductie van respectievelijk 15.469 kilogram en 11.615 gram. De investering is naar verwachting binnen 2 jaar terugverdiend.

Rijksoverheid publiceert nieuwe en...

Lixero start businessunit voor optiekwinkels

Gemeente Nederweert wil 43 procent energie...

Valkenswaard: eind 2018 voor 40 procent...

Fagerhult ondertekent intentieverklaring om...

LED Industry Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!