(foto: Stock)

LightingEurope pleit voor circulaire (led-)verlichting

LightingEurope heeft een whitepaper gelanceerd waarmee de Europese koepelorganisatie vormgeeft aan ‘zijn zoektocht naar de mogelijkheden om te komen tot circulaire (led-)verlichting’.

‘We zien overduidelijk dat de lichtindustrie door de snelle opmars van led-verlichting meer en meer toewerkt naar het produceren van circulaire verlichting’, stelt Ourania Georgoutsakou, secretaris-generaal van LightingEurope.

Via de white paper doet LightingEurope concrete voorstellen om sneller te komen tot circulaire verlichtingsproducten. ‘Onderhoudsgemak moet ervoor zorgen dat nadat de verlichting in gebruik genomen is de technische en economische levensduur van de verlichting verlengd kan worden’, stelt Georgoutsakou.

De whitepaper, die de titel ‘Onderhoudbare armaturen in een circulaire economie’ draagt, bekijkt businessmodellen en groeikansen rond de mogelijkheden voor reparatie, onderhoud, vervanging en uitbreiding. LightingEurope denkt onder meer aan een vrijwillige regeling om informatie geven over de circulariteit van de armaturen.

‘We zijn samen met onze leden zijn van mening dat dit het juiste moment is om als sector nog ambitieuzer te zijn’, stelt Georgoutsakou. ‘De circulaire economie en het EU-beleid kunnen grote gevolgen hebben voor de lichtsector. Dit brengt grote groeikansen met zich mee als het beleid marktbevorderend is.’

Rijksoverheid publiceert nieuwe en...

Lixero start businessunit voor optiekwinkels

Gemeente Nederweert wil 43 procent energie...

Valkenswaard: eind 2018 voor 40 procent...

Fagerhult ondertekent intentieverklaring om...