(foto: Stock)

Woerden neemt heft in eigen handen bij openbare verlichting

Woerden neemt het heft in eigen handen wat de openbare verlichting betreft. Sinds begin dit jaar zijn er verschillende stappen gezet om het service- en onderhoudsniveau van de openbare verlichting te verbeteren.

Door bij reconstructies –vanaf dit jaar - een eigen stroomnet aan te leggen voor openbare verlichting is het straks mogelijk om defecte straatlantaarns snel te repareren. Bij grootschalige uitval – veroorzaakt door stroomstoringen – is de gemeente nog afhankelijk van de inzet van netbeheerder Stedin.

Sinds begin 2017 zijn de lichtmasten in eigendom bij de gemeente. Dit jaar wordt het gehele bestand aan lichtmasten gecontroleerd op lampstoringen. Daarnaast zijn er met de onderhoudsaannemer afspraken gemaakt om meldingen van kapotte lampen binnen 5 werkdagen te verhelpen.

Vanaf dit jaar wordt bij reconstructies in de openbare ruimte een eigen stroomnet aangelegd voor de openbare verlichting. Dit maakt het mogelijk om bij beschadigde lichtmasten - bijvoorbeeld na een aanrijding - de vaak ook beschadigde stroomkabels of aansluitblokken te vervangen. Dit is tot nu toe niet toegestaan en zorgt soms voor lange wachttijden bij vervanging.

Tweede Kamer neemt motie aan voor verplichting...

Led-verlichting voor centrum Gorinchem

STEINEL lanceert CAMLight led-buitenlamp met...

Radio 10-studio’s in Hilversum voorzien van...

American Industrial Partners koopt GE’s...

LED Industry Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!