(foto: NDT)

NDT Europa verduurzaamt productiehal en kantoor met led-verlichting

Saled heeft onlangs alle conventionele verlichting van het in Almere gevestigde NDT Europa vervangen door led-verlichting. NDT Europa gaat hierdoor 65 procent besparen op de energierekening.

Zowel het kantoorpand als de productiehal van het bedrijf, gespecialiseerd in niet-destructieve producten en dyes/markers voor de olie-industrie, zijn voorzien van nieuwe lichtbronnen. In de grote productiehal van NDT Europa zijn 198 led-tubes geplaatst ter vervanging van de conventionele T8-tl-buizen. De buizen zijn een-op-een te vervangen, waardoor de nog in goede staat verkerende trogarmaturen niet onnodig vervangen hoefden te worden door een nieuw led-armatuur. Verder is ook de oude vluchtwegverlichting in de werkplaats vervangen door een 3-watt-IP44-led-variant.

In het kantoor zijn de gangen voorzien van 15-watt-downlighters en de toiletten van 9 watt-downlighters. Alle met een warm witte kleurtemperatuur van 3.000 kelvin. Verder zijn de bestaande 18-watt-pl-c-lampen in de wandarmaturen vervangen door een pl-c-variant van 9 watt.

Het energieverbruik van NDT Europa is dankzij de nieuwe verlichting teruggedrongen van 34.204 kilowattuur naar 11.978 kilowattuur per jaar. Een besparing van 65 procent. 

Aldi publiceert internationaal klimaatbeleid:...

Led-verlichting voor Grondstoffen- en...

Signify lanceert reeks nieuwe Philips...

Signify koopt voor 230 miljoen euro aandelen terug

Eurotape Soest verwelkomt led-verlichting en...