(foto: NDT)

NDT Europa verduurzaamt productiehal en kantoor met led-verlichting

Saled heeft onlangs alle conventionele verlichting van het in Almere gevestigde NDT Europa vervangen door led-verlichting. NDT Europa gaat hierdoor 65 procent besparen op de energierekening.

Zowel het kantoorpand als de productiehal van het bedrijf, gespecialiseerd in niet-destructieve producten en dyes/markers voor de olie-industrie, zijn voorzien van nieuwe lichtbronnen. In de grote productiehal van NDT Europa zijn 198 led-tubes geplaatst ter vervanging van de conventionele T8-tl-buizen. De buizen zijn een-op-een te vervangen, waardoor de nog in goede staat verkerende trogarmaturen niet onnodig vervangen hoefden te worden door een nieuw led-armatuur. Verder is ook de oude vluchtwegverlichting in de werkplaats vervangen door een 3-watt-IP44-led-variant.

In het kantoor zijn de gangen voorzien van 15-watt-downlighters en de toiletten van 9 watt-downlighters. Alle met een warm witte kleurtemperatuur van 3.000 kelvin. Verder zijn de bestaande 18-watt-pl-c-lampen in de wandarmaturen vervangen door een pl-c-variant van 9 watt.

Het energieverbruik van NDT Europa is dankzij de nieuwe verlichting teruggedrongen van 34.204 kilowattuur naar 11.978 kilowattuur per jaar. Een besparing van 65 procent. 

Tweede Kamer neemt motie aan voor verplichting...

Led-verlichting voor centrum Gorinchem

STEINEL lanceert CAMLight led-buitenlamp met...

Radio 10-studio’s in Hilversum voorzien van...

American Industrial Partners koopt GE’s...