(foto: OSRAM)

Lux Awards 2017: Osram wint in categorie ‘Controls Product of the Year’

Encelium Wireless, het draadloze lichtmanagementsysteem van Osram, heeft een Lux Award gewonnen in de categorie ‘Controls Product of the Year’.

Encelium Wireless is in zijn totaliteit ontworpen als softwaregebaseerd, geïntegreerd lichtmanagementsysteem dat dynamisch reageert op de veranderende kenmerken van een gebouw door de juiste hoeveelheid licht te verschaffen wanneer en waar dat nodig is. Daardoor maakt het tevens energiebesparingen mogelijk. Het is geschikt voor kantoren, industrie en magazijnen, winkels en sporthallen.

Doordat het geschikt is voor gebouwen van elke omvang en storingsvrij werkt in een draadloos netwerk, biedt het een voordeel in de industrie, wat bijzonder belangrijk is voor grotere projecten. De jury was met name onder de indruk van het kernelement van Encelium: Polaris 3D. De 3D-kleurgradiëntvisualisatie laat zien hoe efficiënt de installatie is en rapporteert meteen welke besparingen zijn behaald. Samen met de Encelium hardware en de veldelementen van het systeem kunnen energiebesparingen oplopen tot 75 procent.

De webgebaseerde toepassing, Encelium Polaris 3D, biedt een interactieve driedimensionale weergave van een gebouw of complex in realtime.

Aldi publiceert internationaal klimaatbeleid:...

Led-verlichting voor Grondstoffen- en...

Signify lanceert reeks nieuwe Philips...

Signify koopt voor 230 miljoen euro aandelen terug

Eurotape Soest verwelkomt led-verlichting en...

LED Industry Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!