(foto: Sustainder)

Sustainder bereikt mijlpaal: in 75 gemeenten actief met slimme led-verlichting

Sustainder heeft binnen een jaar tijd de openbare verlichting in meer dan 75 gemeenten in Nederland en Duitsland slimmer en duurzamer gemaakt. Onlangs installeerde Sustainder bij de 75e gemeente led-armaturen.

Het gaat om de slimme armaturen Anne en Alexia. Deze 2 toekomstbestendige oplossingen van Sustainder anticiperen op deze transitie. Waar veel gemeenten nu voornamelijk overstappen naar led-verlichting en een slim besturingssysteem, wordt er steeds vaker gekozen voor een oplossing die toekomstbestendig is. Alle armaturen zijn modulair opgebouwd en bevatten basis-sensoriek die metingen mogelijk maakt van onder andere temperatuur, lichtgevoeligheid en energieverbruik. Via een slimme cassette kunnen eenvoudig extra functionaliteiten worden toegevoegd waar nodig.

Met de slimme led-armaturen beschikken gemeenten over alle smartlighting-mogelijkheden van vandaag en zijn ze voorbereid op de toekomst. Zonder grote financiële risico’s kan er worden ingespeeld op de nieuwe mogelijkheden.

De armaturen zijn onder andere te vinden in de Nederlandse gemeenten Emmen, Breda, Rotterdam en de Duitse steden Cochem en Moers. Sustainder heeft de ambitie om ook in andere landen een belangrijke speler te worden.

Philips Lighting koopt Chinees...

TRILUX verhuist naar Data Club Offices

LedLight Europe levert led-verlichting bij...

VPT: Europese regelgeving Ecodesign 2020...

AAA-LUX introduceert zesde genereatie...