(foto: Saled)

Saled installeert led-verlichting op 2 basisscholen Beerzerveld

Saled heeft 2 basisscholen in Beerzerveld voorzien van led-verlichting. Beide scholen besparen hierdoor op energiekosten en ook de CO2-uitstoot zal worden gereduceerd.

Naast de levering heeft Saled ook de installatie van de nieuwe lichtbronnen verzorgd. Het gaat om basisscholen PCBS De Hoekstee en CBS De Schakel.

Het energieverbruik van De Hoekstee is teruggedrongen met 10.399 kilowattuur per jaar. De nieuwe led-verlichting zal zichzelf terugverdienen binnen 2 jaar en 9 maanden. Daarnaast wordt ook de CO2-uitstoot gereduceerd met 8712 kilogram per jaar. Dit alles door het plaatsen van 73 led-tubes, 24 panel lights, 2 plafonnières, een breedstraler met sensor en 5 vluchtwegarmaturen.

De CO2-uitstoot bij CBS De Schakel zal gereduceerd worden met 2695 kilogram per jaar. Er zal een energiebesparing plaatsvinden van 4762 kilowattuur per jaar. In totaal werden 59 led-tubes, 21 panel lights, 18 downlighters, 7 vluchtwegarmaturen en 3 breedstralers met bewegingssensor geplaatst. De investering heeft een terugverdientijd van 4,5 jaar.

Deze samenwerkingen kwamen tot stand via De Onderwijs Inkoop Groep. Deze organisatie heeft als doel om besparingen in het onderwijs te realiseren en is een partnership aangegaan met Saled. 

Light + Building: Legrand lanceert ‘Works with...

GE Lighting verkoopt Europese lichtactiviteiten

Osram maakt vaart met uitrol led-verlichting in...

Energieakkoord: bedrijven krijgen verplichting...

Exaltation presenteeert Stonedrop-armatuur