(foto: Stad Brussel)

Brussel verlicht 92 winkelstraten met led-verlichting voor feestmaand

92 winkelstraten in Brussel worden feestelijk verlicht met led voor de eindejaarsfeesten. Het circuit Licht op de Handel is voor het vijfde jaar uitgebreid. Het baadt nog tot 7 januari in het licht.

Dit jaar werden extra inspanningen geleverd om het energieverbruik van de verlichtingen te beperken met led-verlichting of via investeringen om het elektriciteitsnetwerk conform te maken. ‘Het totale verbruik voor de verlichting van 92  straten bedraagt 60 kilowatt, of het equivalent van 40 stofzuigers van gemiddeld vermogen’, aldus wethouder van Economische Zaken, Marion Lemesre (MR).

‘Dit jaar deden we beroep op lichtdesigners uit alle hoeken van Europa. Zij creëerden originele producten die aangepast zijn aan onze cultuur, rekening houden met de technische beperkingen, maar de identiteiten van onze wijken goed weergeven’, besluit Marion Lemesre.

De lichtinstallaties hangen 7 weken lang en in totaal hangen meer dan 7 kilometer kransen en vormen de verlichte straten een parcours van 11,5 kilometer lang. 22 personen werken bijna 7.400 uren voor de installatie en 8 vrachtwagens en hun teams wisselden elkaar’s nachts af.

Tweede Kamer neemt motie aan voor verplichting...

Led-verlichting voor centrum Gorinchem

STEINEL lanceert CAMLight led-buitenlamp met...

Radio 10-studio’s in Hilversum voorzien van...

American Industrial Partners koopt GE’s...