(foto: Stad Brussel)

Brussel verlicht 92 winkelstraten met led-verlichting voor feestmaand

92 winkelstraten in Brussel worden feestelijk verlicht met led voor de eindejaarsfeesten. Het circuit Licht op de Handel is voor het vijfde jaar uitgebreid. Het baadt nog tot 7 januari in het licht.

Dit jaar werden extra inspanningen geleverd om het energieverbruik van de verlichtingen te beperken met led-verlichting of via investeringen om het elektriciteitsnetwerk conform te maken. ‘Het totale verbruik voor de verlichting van 92  straten bedraagt 60 kilowatt, of het equivalent van 40 stofzuigers van gemiddeld vermogen’, aldus wethouder van Economische Zaken, Marion Lemesre (MR).

‘Dit jaar deden we beroep op lichtdesigners uit alle hoeken van Europa. Zij creëerden originele producten die aangepast zijn aan onze cultuur, rekening houden met de technische beperkingen, maar de identiteiten van onze wijken goed weergeven’, besluit Marion Lemesre.

De lichtinstallaties hangen 7 weken lang en in totaal hangen meer dan 7 kilometer kransen en vormen de verlichte straten een parcours van 11,5 kilometer lang. 22 personen werken bijna 7.400 uren voor de installatie en 8 vrachtwagens en hun teams wisselden elkaar’s nachts af.

Philips Lighting koopt Chinees...

TRILUX verhuist naar Data Club Offices

LedLight Europe levert led-verlichting bij...

VPT: Europese regelgeving Ecodesign 2020...

AAA-LUX introduceert zesde genereatie...

LED Industry Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!