LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Stichting Kindcentrum Nunspeet voorzien van led-verlichting
(foto: Saled)

Stichting Kindcentrum Nunspeet voorzien van led-verlichting

Alle conventionele verlichting van Stichting Kindcentrum Nunspeet is onlangs vervangen door led-verlichting van Saled.

Stichting Kindcentrum Nunspeet vangt kinderen op in de leeftijdsgroep 0 tot 13 jaar. Het centrum bestaat uit een kinderdagverblijf, een buitenschoolse opvang en peuterspeelgroepen.

Stichting Kindcentrum Nunspeet besloot om op led-verlichting over te gaan, op advies van De Onderwijs Inkoop Groep. Alle conventionele verlichting in én om het gebouw is vervangen door led-verlichting. Saled was verantwoordelijk voor de vervanging van de verlichting. Zo werden er led-downlighters, led-panellights, led-tubes en led-vluchtwegverlichting geplaatst. Dit alles zal gaan zorgen voor een energiebesparing van 13.127 kilowattuur per jaar. De terugverdientijd is 2,5 jaar. Daarnaast zal een CO2-reductie plaatsvinden van 7.430 kilogram per jaar.

De Onderwijs Inkoop Groep heeft Stichting Kindcentrum Nunspeet geadviseerd tijdens de overgang naar led-verlichting. Deze organisatie zet zich in voor besparingen in het onderwijs en vond, zoals al eerder het geval was, een betrouwbare partner in Saled. De overgang kon plaatsvinden binnen 1 dag.