(foto: Vattenfall)

Vattenfall sleept contract in de wacht voor 10 jarig onderhoud openbare verlichting Berlijn

Vattenfalls dochteronderneming Stromnetz Berlin heeft een contract in de wacht gesleept om opnieuw voor 10 jaar zorg te dragen voor de openbare verlichting in Berlijn.

De exploitatie, onderhoud en  reparatie van de openbare verlichting, inclusief verlichting op verkeersborden en wegvoorzieningen, is door de Berlijnse senaat – afdeling Milieu, Transport en Klimaatbescherming – aan Vattenfall toevertrouwd. Het contract treedt op 1 oktober 2018 in werking.

‘Ik ben blij voor onze organisatie en voor de collega's die de Europese inschrijving hebben voorbereid en nu hebben gewonnen. We moesten het opnemen tegen een bijzonder sterke, internationale concurrentie. Omdat wij in Berlijn gevestigd zijn, is het natuurlijk enigszins een prestigeproject voor ons. Maar het contract is beslist ook aantrekkelijk vanuit commercieel oogpunt, anders hadden we niet aan de inschrijving deelgenomen’, verklaart Thomas Schäfer, chief executive officer van Stromnetz Berlin.

Met circa 190.000 elektrische lampen en 32.000 gaslampen is Berlijn de stad die het grootste aantal elektrische lampen en gaslampen aan straatverlichting bezit in Duitsland.

Universiteit Twente: witte led’s kunnen...

RTV Geelen in Vaals zet gevel in led-verlichting

Brecht schakelt over op led in openbare ruimte

Aalburg plaatst arsenaal led-verlichting

Saled levert gemeente Tytsjerksteradiel...