LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Innovatieproject ‘UV Power’ moet led-alternatief voor uv-lichtbron creëren
(foto: Stock)

Innovatieproject ‘UV Power’ moet led-alternatief voor uv-lichtbron creëren

Het innovatieproject ‘UV Power’, dat wordt gecoördineerd door Osram Opto Semiconductors, moet een led-alternatief met hoog vermogen gaan creëren voor traditionele uv-lichtbronnen.

In totaal 5 onderzoeksinstituten en -bedrijven hebben zich tot doel gesteld uv-led's met hoog vermogen aan te bieden die kunnen worden ingezet voor uiteenlopende toepassingen. Deze led's zullen uiteindelijk conventionele uv-lichtbronnen, die vaak giftig kwik bevatten, vervangen op gebieden als productie, desinfectie, het milieu, life sciences en geneeskunde. De kans is ook groot dat uv-led's nieuwe toepassingsgebieden mogelijk maken.

Als onderdeel van ‘Advanced UV for Life’, dat wordt gefinancierd onder het Duitse federale programma ‘Zwanzig20’, werkt Osram Opto Semiconductors aan uv-led's met hoog vermogen voor de massamarkt samen met het Ferdinand-Braun-Institut, het Leibniz-Institut für Höchstfrequenztechnik (FBH), de Technische universiteit van Berlijn, LayTec en UVphotonics NT. De presentatie van prototype led's en de technologie voor het produceren van led's met hoog vermogen voor het uvb- en uvc-spectrum op basis van het aluminiumgalliumnitride (AlGaN)-materiaalsysteem is gepland voor 2020.

Daartoe brengen de partners hun wetenschappelijke knowhow samen en stellen zij hun zeer gespecialiseerde technische faciliteiten en analysemethoden beschikbaar. Ontwikkeling van de led's met hoog vermogen vindt plaats langs de gehele technologische keten voor de led-productie.