(foto: ENGIE)

ENGIE voorziet Delta Ziekenhuis Vlaams Oudergem van led-verlichting

ENGIE heeft het nieuwe Delta Ziekenhuis in het Vlaamse Oudergem voorzien van led-verlichting. In totaal werkten er 3 dochterbedrijven van ENGIE mee aan het project.

Het Delta Ziekenhuis, dat gelegen is op een van de drukste kruispunten van Brussel, groepeert de ziekenhuisactiviteiten van het Edith Cavell Ziekenhuis en van het Medisch Centrum Park Leopold. Het telt 8 verdiepingen verspreid over een oppervlakte van 100.000 vierkante meter.

Het ultramoderne ziekenhuiscentrum beschikt het met 34 zalen over één van de grootste operatieruimtes van Brussel. Als herstel-, rust- en gezondheidsoord is Delta tevens uitgerust met een kinderdagverblijf, een bedrijfsrestaurant en verschillende winkels.

Te midden van de vestigingen van het Delta Ziekenhuis heeft ENGIE Cofely een groot datacenter van 190 vierkante meter geïnstalleerd. Dat datacenter is bedoeld om alle technologieën te besturen. Het maakt een totaal energiebeheer mogelijk, maar ook een controle van de temperatuur, de led-verlichting, het informaticanetwerk, de patiëntenopvolging tot het operatieve blok. De airconditioning werd toevertrouwd aan ENGIE Axima, dat het gebouw heeft uitgerust met een geheel van gascondensatieketels, warmtepompen, hoogrendementskoelsystemen, free chilling, luchtbehandelingscentrales en zonnepanelen.

Tot slot heeft ENGIE Fabricom de elektrische technische installaties geplaatst. Alle systemen werden gescheiden zodat geen enkele storing een bedreiging zou vormen voor het ziekenhuis. Een permanente controle maakt een snelle interventie van de technische teams mogelijk. 

Signify introduceert filamentcollectie Philips Hue

Subsidieregeling sportclubs nog niet leeg: twee...

Petrol Sign neemt lichtreclamebedrijf Armada...

Gemeente Weert pakt door met uitrol...

Wet Milieubeheer en rapportages...