(foto: Eleqtron)

Eleqtron levert intelligente lichtsturing New Tide Rotterdam

Eleqtron heeft een bijdrage geleverd aan de renovatie van New Tide, een kantoorgebouw aan de Marten Meesweg in Rotterdam-Prins Alexander. Er is een intelligente Qneqt-lichtsturing opgeleverd.

Deze wordt gebruikt voor sturing van de led-verlichting via Dali, samen met een Qneqt stekerbare installatie. Daarnaast is de energieverdeling onder de verhoogde vloer volledig door het bedrijf toegeleverd met prefab gemaakte verdeeldoosjes en met Qneqt stekerbare bekabeling. Eleqtron werkte bij dit project samen met BAM Bouw en Techniek.

De verlichting wordt aangestuurd met behulp van AN10-aanwezigheidsmelders van Eleqtron. Dit zijn melders die op de normale wijze, voorzien van de Q-T sensorplug, stekerbaar worden aangesloten en radiofrequent met elkaar communiceren. Hierdoor zijn de aanwezigheidsmelders in de kantoortuinen draadloos met elkaar gekoppeld, ook al zijn deze aangesloten op verschillende voedingen. Daarnaast zijn de melders zo geprogrammeerd dat deze in de denkbeeldige gangzone zorgen voor het schakelen van de verlichting in de aanliggende ruimte. Zodoende hoeven er geen armaturen in de gangen geplaatst te worden; er wordt namelijk gebruikgemaakt van de armaturen in de aangrenzende ruimtes. Een verlichtingssterkte van 200 lux wordt hiermee gegarandeerd. Met deze oplossing wordt tevens bespaard.

De bekabeling van de werkplekken komt volledig uit de verhoogde vloer. In de vloer is een kunststof kabeldoorvoer met kabelgeleiding toegepast van EVOline. Het is mogelijk om op deze kabeldoorvoer een wire lane te koppelen zodat kabels die uit de vloer komen beschermd en overzichtelijk naar de werkplek worden geleid. 

Efteling vernieuwt De Oude Tufferbaan en...

Gratis led-verlichtingspakket voor alle...

Gemeente Haaren: led-verlichting voor korfbal-...

TU Eindhoven geeft inzicht in effect van...

Vlaams Gent: led-verlichting voor...

LED Industry Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!