(foto: UJALA)

Ledvance rondt levering 25 miljoen led-lampen aan Indiase overheid af

Ledvance heeft met succes 25 miljoen led-lampen geleverd aan Energy Efficiency Services Limited (EESL), de Indiase overheidsinstantie die belast is met de uitvoering van het UJALA-initiatief.

In 2016 werd bekend dat in 2019 ieder(e) Indiaas huis, gebouw en straat van led voorzien moet zijn. In dat jaar moeten er via het Unnat Jyoti by Affordable LEDs for All (UJALA) in totaal 770 miljoen conventionele lampen vervangen zijn.

Ledvance won afgelopen kalenderjaar als onderdeel van het UJALA-programma een openbare aanbesteding; een van de grootste overheidscontracten aller tijden voor het bedrijf. De afronding van het project is het resultaat van een nauwe samenwerking met MLS Co., onderdeel van het investeringsconsortium dat LEDVANCE van Osram in maart 2017 heeft overgenomen.

Sinds de start van het UJALA-programma zijn inmiddels meer dan 280 miljoen led-lampen verspreid door lokale gemeenschappen door EESL, die verantwoordelijk is voor de uitvoering van UJALA onder toezicht van het ministerie van Energie. 

Efteling vernieuwt De Oude Tufferbaan en...

Gratis led-verlichtingspakket voor alle...

Gemeente Haaren: led-verlichting voor korfbal-...

TU Eindhoven geeft inzicht in effect van...

Vlaams Gent: led-verlichting voor...