(foto's: AECOM | cepezed | MESHROOM CGI | Schiphol)

Schiphol toont ontwerp van nieuwe pier en terminal met led

Een pier en mini-terminal in één, zo is de nieuwe pier volgens Schiphol het beste te omschrijven. Eind 2019 loopt men er al met zijn rolkoffertje naar de gate.De bouw van de van led voorziene pier begint binnenkort.

De nieuwe pier is ruim 55.000 vierkante meter, net zo groot als 11 voetbalvelden bij elkaar. Die ruimte is hard nodig, want Schiphol groeit. Daarom wordt niet alleen een nieuwe pier gebouwd, maar ook een nieuwe terminal. Hier moet nog ‘even’ op gewacht worden tot 2023 en Schiphol maakte eerder al bekend dat de nieuwe terminal zonnepanelen en led-verlichting krijgt.

Bomen, bloemen en planten… aan groen geen gebrek op de nieuwe pier. Bij Schiphol vindt men duurzaamheid belangrijk. Bij het ontwerp van de pier is daarom goed gekeken naar hoe energie bespaard kan worden en hergebruikte of duurzame materialen gebruikt kunnen worden. Bijvoorbeeld een plafond van hergebruikt plastic, tegels van marmerpuingruis en 5.000 vierkante meter aan zonnepanelen. Toiletten worden doorgespoeld met regenwater en een groot gedeelte van de vloer is van bamboe. Eind 2019 is men van harte welkom op de ‘housewarming’…

Efteling vernieuwt De Oude Tufferbaan en...

Gratis led-verlichtingspakket voor alle...

Gemeente Haaren: led-verlichting voor korfbal-...

TU Eindhoven geeft inzicht in effect van...

Vlaams Gent: led-verlichting voor...