LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Drechtsteden gaan na aanbesteding 40 procent van armaturen van led voorzien
(foto: Lightronics)

Drechtsteden gaan na aanbesteding 40 procent van armaturen van led voorzien

Dordrecht, Sliedrecht en Alblasserdam hebben het selectieproces voor led-armaturen afgerond. Ziut voert tot 2022 het onderhoud aan de openbare verlichting uit en gaat 40 procent van de armaturen van led voorzien.

De aanpak van de 3 Drechtsteden is volgens de betrokkenen uniek. Daar waar op de meeste plekken de markt de regie overneemt van de gemeenten hebben de Drechtsteden de focus gelegd op kennisdeling om gezamenlijk de oplossing voor alle partijen te bepalen.

De Drechtsteden hebben de uitvraag voor de nieuwe led-verlichting daarom samen met deze aannemer gedaan, waarbij Ziut de materialen inkoopt en zorgt voor de installatie. De gemeenten de garantie bewaken en voor de continuïteit in beeldkwaliteit van de openbare ruimte zorgen. Na dit selectieproces zijn Lightwell, Philips en Lightronics uitgekozen om de Drechtsteden tot 2022 te voorzien van led-armaturen.

De eerste armaturen worden vanaf medio april geplaatst. De verwachting is dat tegen het einde van de contractperiode 40 procent van de armaturen in de regio uit led-armaturen zal bestaan.