(foto: Dé Duurzame Uitgeverij)

Petitie voor behoud halogeenlamp: ‘Aanbieden van alternatieven een betere strategie dan verbieden van lampen’

De Tweede Kamer nam begin dit jaar een petitie in ontvangst voor het behoud van de halogeenlamp. De redactie van LED Magazine vroeg een 3-tal Nederlandse lichtorganisaties naar hun mening.

Volgens de aanbieders van de petitie zijn halogeen-lampen onontbeerlijk, omdat ‘zij de beste kunstmatige lichtbronnen zijn voor onze gezondheid’. In de maart 2018-editie van LED Magazine vroeg de redactie de mening van de Nederlandse Licht Associatie (NLA), de Nederlandse Stichting voor Verlichtingskunde (NSVV) en Lichtontwerp Nederland – of zij de petitie ondersteunen.

Sigrid Siderius (Lichtontwerp Nederland): ‘Persoonlijk ben ik van mening dat er zaken zijn waarvan het terugdringen van de CO2-uitstoot veel effectiever is. Zo is het verbazingwekkend dat er nog steeds straalkacheltjes op terrassen zijn toegestaan of luchtgordijnen bij winkels, die ervoor zorgen dat winkels ook in de winter hun deuren kunnen laten openstaan. Eerlijkheidshalve ben ik sowieso tegen het verbieden van lichtbronnen omdat alternatieven aanbieden een betere strategie is.’

Lees het volledige artikel hier in de maart 2018-editie van LED Magazine.

LEDVANCE sluit zich aan bij United Nations...

PDENH en DOEN investeren in Volgroen

Amerika: Trump voert extra importheffing van 25...

Rusland presenteert spectaculaire lichtshows...

Vilvoorde voorziet park Drie fonteinen van...