(foto: Aegon)

Parkeergarage hoofdkantoor Aegon dynamisch verlicht met led van Norton

Aegon bespaart per direct tot 90 procent energie dankzij de ingebruikname van led-verlichting van Norton van het type WDO-SV-RS. Deze is geplaatst in de parkeergarage en fietsenstalling van het hoofdkantoor.

Aegon is voortdurend op zoek naar verbetering van de duurzame bedrijfsvoering en daarbij behorende energiebesparing. Zo ook voor de verlichting van de parkeergarage en fietsenstalling in het hoofdkantoor waar tl-verlichting aanwezig was die continu op vol vermogen brandde.

Het WDO-SV-RS armatuur (IP66) vormt de lichtoplossing voor de parkeergarage van Aegon. Ieder armatuur is uitgevoerd met radar en een schemerschakelaar en reageert autonoom. Standaard brandt het armatuur bij onvoldoende daglicht op low level (red. 25 procent) zodat er altijd een minimum aan licht aanwezig is.

Bij geringe beweging reageert en schakelt de WDO-SV-RS op naar medium level (red. 50 procent) en uiteindelijk, als personen of auto’s nog dichter bij de armaturen komen, naar high level (red. 100 procent). Wanneer het armatuur niets meer detecteert, dimt het langzaam terug.

Met de geplaatste oplossing wordt 90 procent energie bespaard ten opzichte van de oude situatie. De WDO-SV-RS heeft een levensduur van meer dan 100.000 uur L80/B10. Hierdoor wordt het onderhoud en de vervanging van armaturen tot een minimum beperkt. De efficiënte led’s en slimme schakeling zorgen voor de besparing op de energiekosten.

Chesswise: ‘Draadloos connected wordt de...

‘Het behoud en reproduceren van historisch...

Nieuwe subsidieregeling voor sportclubs: 35...

RVO.nl over Activiteitenbesluit Milieubeheer:...

Uitrol led bij ProRail-stations: ‘Het is een...