(foto: Nedap)

Nedap start samenwerking met OSRAM

Nedap en OSRAM hebben officieel hun samenwerking aangekondigd. Armaturen voorzien van OS-RAM DEXAL-drivers zijn nu eenvoudig te combineren met het lichtmanagementplatform Luxon van Nedap.

De samenwerking geeft klanten volgens beide bedrijven de kans om hun duurzaamheidsdoelstellingen versneld te realiseren. Jeroen Somsen, marktgroepleider van Nedap Light Controls: ‘Door strategische samenwerkingen met toonaangevende partijen als OSRAM kunnen verlichtingsarmaturen nu voor een fractie van de kosten uiterst eenvoudig worden geïntegreerd in slimme verlichtingsoplossingen. Deze met het internet verbonden oplossingen leveren flinke additionele besparingen op zowel energie- als onderhoudskosten. Toepassingen van Lighting as a Service (LaaS) zullen zich versneld ontwikkelen door de mogelijkheden van connected lighting. 

Hannes Wagner, senior productmanager bij OSRAM: ‘De OSRAM DEXAL-technologie is een generieke interface waarmee communicatie tussen de driver en het "slimme onderdeel" in het armatuur mogelijk is. De Luxon IoT Node van Nedap, die de armaturen verbindt met het lichtmanagementplatform, zorgt samen met de DEXAL-technologie voor een elegante en slimme armatuuroplossing die  aan alle voorschriften voldoet. Deze compatibiliteit resulteert in de eenvoudig te implementeren oplossing die aansluit bij de groeiende vraag naar connected apparaten.’

Chesswise: ‘Draadloos connected wordt de...

‘Het behoud en reproduceren van historisch...

Nieuwe subsidieregeling voor sportclubs: 35...

RVO.nl over Activiteitenbesluit Milieubeheer:...

Uitrol led bij ProRail-stations: ‘Het is een...

LED Industry Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!