(foto: Saled)

Saled levert led-verlichting aan Flevobird

Verschillende gebouwen van Flevobird Logistiek uit Lelystad zijn voorzien van led-verlichting. Veel conventionele lichtbronnen werden tijdens dit proces vervangen.

Door het vervangen van de conventionele verlichting door led-verlichting zal er 21.573 kilowattuur per jaar worden bespaard. Deze energiebesparing zorgt bovendien voor een CO2-reductie van 12.210 kilogram per jaar.

Flevobird beschikt over eigen facility managers en heeft er daarom voor gekozen om alle led-lampen zelf te plaatsen. In combinatie met de energiebesparing zorgt dit  voor een terugverdientijd van 16 maanden. Ter vervanging van de conventionele verlichting werden led-panelen, ps-c-lampen en high bay-schotels geplaatst. De led-kantoorverlichting zal gaan zorgen voor een betere lichtbeleving tijdens het werk. De led-magazijnverlichting zorgt daarnaast voor beter zicht in de loodsen. Een aantal conventionele tl-buizen zijn overgeplaatst naar een andere loods; zodra deze zijn afgeschreven zullen ook deze worden vervangen door led-verlichting.

LEDVANCE sluit zich aan bij United Nations...

PDENH en DOEN investeren in Volgroen

Amerika: Trump voert extra importheffing van 25...

Rusland presenteert spectaculaire lichtshows...

Vilvoorde voorziet park Drie fonteinen van...