(foto: Philips)

Euronext selecteert Philips Lighting voor notering aan AEX Index

Philips Lighting heeft aangekondigd dat Euronext het bedrijf heeft geselecteerd voor opname in de AEX Index op Euronext Amsterdam, met ingang van 19 maart 2018.

De AEX Index is de belangrijkste Nederlandse beursindex. De index geeft het beeld weer van de koersontwikkeling van de 25 aandelen met de grootste marktkapitalisatie op de Amsterdamse effectenbeurs. Het is de belangrijkste indicator  van de Nederlandse aandelenmarkt. De index dient als basis voor verschillende afgeleide instrumenten, zoals gestructureerde producten, fondsen, exchange traded funds, opties en futures.

‘We zijn trots dat Philips Lighting zal worden opgenomen in de prestigieuze AEX Index, minder dan 2 jaar na onze eerste openbare notering op Euronext in Amsterdam. Het is een belangrijke stap in onze transformatie en een weerspiegeling van het succesvolle trackrecord van ons team omdat we bouwen aan een verlichtingsbedrijf voor het Internet of Things,’ aldus Eric Rondolat, chief executive officer van Philips Lighting.

Chesswise: ‘Draadloos connected wordt de...

‘Het behoud en reproduceren van historisch...

Nieuwe subsidieregeling voor sportclubs: 35...

RVO.nl over Activiteitenbesluit Milieubeheer:...

Uitrol led bij ProRail-stations: ‘Het is een...

LED Industry Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!