LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Philips Lighting start met aanbieden LiFi-armaturen
(foto: Philips Lighting)

Philips Lighting start met aanbieden LiFi-armaturen

Philips Lighting heeft aangekondigd te starten met het aanbieden van led-armaturen die uitgerust zijn met de mogelijkheid tot Light Fidelity (LiFi): oftewel internet via een led-armatuur.

LiFi werkt via een chip die een led-lamp laat knipperen, maar zo snel dat men het met het blote oog niet ziet. Door het knipperen kan informatie worden verzonden zoals dat ook met WiFi kan. Het voordeel is dat licht niet door muren kan en dus veilig ‘binnenskamers’ blijft. Ieder LiFi-led-armatuur dat Philips gaat aanbieden is uitgerust met een ingebouwd modem dat het licht moduleert met snelheden die niet waarneembaar zijn voor het menselijk oog. Het licht wordt daarentegen wel gedetecteerd door een LiFi usb-dongel die aangesloten is op de aansluiting van een laptop of tablet. De dongel stuurt gegevens via een infraroodverbinding naar het armatuur.

Philips stelde de eerste fabrikant te zijn die wereldwijd actief wordt met LiFi-geschikte led-armaturen. De armaturen die Philips gaat aanbieden maken een internetsnelheid van 30 megabyte pers seconde (Mb/s) beschikbaar zonder dat de kwaliteit van het licht hieronder leid. Icade, een Franse vastgoedbedrijf, voert als eerste een pilot uit met de armaturen in het Franse kantoor van het bedrijf te Parijs.

Onderstaande video-animatie toont het werkingsprincipe van Philips LiFi-led-armaturen.