(foto: Saled)

Opnieuw led-verlichting voor The Entertainment Factory

Saled heeft opnieuw led-verlichting geïnstalleerd bij The Entertainment Factory. Ditmaal in het magazijn. In 2016 liet het bedrijf al alle conventionele verlichting in de kantoorruimtes vervangen door led.

Hierdoor vond een zwavel- en CO2-reductie plaats, dankzij een daling van het energieverbruik. The Entertainment Factory verwacht nu dezelfde resultaten te behalen door de verlichting in het magazijn te vervangen.

In 1 dag tijd zijn 42 stuks 58-watt-tl-armaturen een op een vervangen door led-tubes. De led-lichtbronnen zijn geïnstalleerd via de Saled LED Retrofit-methode. Een methode waarbij led-lichtbronnen – aan de hand van een kleine aanpassing – direct in een conventionele armatuur geplaatst kunnen worden. Armaturen die nog niet zijn afgeschreven, kunnen zo behouden blijven.    

De 42 conventionele lichtbronnen van 58 watt zijn vervangen door 18 stuks led-tubes van 30 watt en 24 stuks van 22 watt. De 18 30-watt-led-buizen hebben een hoger wattage, deze hangen namelijk in een gedeelte van het magazijn dat een hoger plafond heeft (9 tot 15 meter). Het lagere wattage van de led-lampen heeft een daling van het energieverbruik tot gevolg.

In 2016 kwam The Entertainment Factory in contact met Saled-verlichting via DimLight. DimLight is een groothandel in led-verlichting, gevestigd in Baarn. DimLight was ook dit keer nauw betrokken bij de totstandkoming van de samenwerking.

Cree verkoopt lichtdivisie aan IDEAL INDUSTRIES

Signify verlicht historische oeverpromenade van...

WaterVision voorziet Wielingenbad Wenduine van...

TU Eindhoven voorziet Atlasgebouw van 4.400...

eLoket Informatieplicht energiebesparing open:...