(foto: Philips Lighting)

Philips Lighting onthult nieuwe GreenPower led- topverlichting

Philips Lighting heeft zijn nieuwe Philips GreenPower-led-topverlichting onthuld met een geoptimaliseerd lichtspectrum voor de teelt van snijrozen op een evenement van de Philips Rose Expertisegroep.

De nieuwe led-topverlichting van GreenPower met een verlaagd roosspectrum stelt telers in staat het lichtniveau het hele jaar door te verhogen zonder de warmte te verhogen. Tijdens uitgebreide onderzoeken, uitgevoerd door onderzoeksinstituten Delphy en Wageningen University en gecontroleerd door ervaren rozenkwekers, bleek dat de nieuwe verlichting de kwaliteit van de rozen verbetert en dat deze 40 procent energie-efficiënter is in vergelijking met hogedruknatrium (HPS)-verlichting. Het nieuwe led-rozenlicht stelt telers in staat om het aantal belichtingsuren te verhogen.

In de Philips GreenPower-topverlichting met roosspectrum zijn een kleine hoeveelheid witte led's toegevoegd om mensen in de kas te helpen bij het uitvoeren van taken. De module is ontworpen om warmte efficiënt af te voeren. De module garandeert een levensduur van maximaal 35.000 uur.

Cree verkoopt lichtdivisie aan IDEAL INDUSTRIES

Signify verlicht historische oeverpromenade van...

WaterVision voorziet Wielingenbad Wenduine van...

TU Eindhoven voorziet Atlasgebouw van 4.400...

eLoket Informatieplicht energiebesparing open:...