(foto: Ballast Nedam)

Van led-verlichting voorzien The Green House geopend

The Green House, door TRILUX voorzien van led-verlichting, heeft zijn deuren geopend. Het is een circulair horecapaviljoen door zijn sluitende circulaire businesscase voor 15 jaar + 1 dag.

The Green House biedt ruimte aan een restaurant met een eigen urban farm, en een vergadercentrum. The Green House versnelt volgens de betrokkenen de transitie van een traditionele vastgoedontwikkeling naar een innovatieve circulaire duurzame vastgoedontwikkeling. Vanaf de start is integraal gekeken naar hoe circulariteit in alle fases het best kon worden toegepast. Met het motto “right to copy” wordt de gehanteerde aanpak actief gedeeld met bezoekers en de branche.

TRILUX past op dit project de circulaire businesscase ‘pay-for-use’ toe en levert daarmee licht als dienst. Gedurende 15 jaar blijft TRILUX eigenaar van de verlichting en daarmee verantwoordelijk voor het optimaal functioneren ervan. Exploitant Albron betaalt een vergoeding voor het gebruik van licht.

Belangrijke voorwaarde om een businesscase op deze wijze in te richten is de meetbaarheid van de armatuurgegevens. Door alle armaturen uit te rusten met een intelligente driver en deze via het LiveLink-lichtmanagement systeem te koppelen in de cloud, kunnen realtime gegevens worden uitgelezen over branduren, dimstand, omgevingstemperaturen en onderhoudsbehoeften. Na afloop van de 15 jaar + 1 dag zorgt TRILUX voor een duurzame herbestemming van de armaturen.

Cree verkoopt lichtdivisie aan IDEAL INDUSTRIES

Signify verlicht historische oeverpromenade van...

WaterVision voorziet Wielingenbad Wenduine van...

TU Eindhoven voorziet Atlasgebouw van 4.400...

eLoket Informatieplicht energiebesparing open:...