LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Gemeente Epe: grootschalige vervanging openbare verlichting
(foto: Innolumis)

Gemeente Epe: grootschalige vervanging openbare verlichting

In de gemeente Epe is gestart met vervanging van de openbare verlichting door led-verlichting. In een groot deel van de gemeente Epe is de openbare verlichting aan vervanging toe.

De lantaarnpalen die vervangen worden, zijn vaak meer dan 40 jaar oud en voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. Ook de lampen op de lantaarnpalen worden vervangen door led-lampen, met een langere levensduur.

Langs de dorpenroute van Epe naar de snelweg A50 bij Vaassen komen zogenaamde boogmasten. Een deel van deze boogmasten is recentelijk al geplaatst  langs de Hoofdweg in Emst. Een voordeel van de boogmasten is dat het lichtpunt meer boven de weg hangt waardoor er een betere lichtverdeling is. Door de afwijkende vorm van deze lichtmasten wordt tevens de belangrijke ontsluitingsfunctie van deze route gemarkeerd. Ook de Tongerenseweg in Epe wordt voorzien van boogmasten.

Ook langs de weg tussen Epe en Oene wordt de verlichting vervangen. Lantaarnpalen uit de gemeente die nog jaren meekunnen, worden hergebruikt en voorzien van led-lampen. Op de bedrijventerreinen Kweekweg in Epe en Eekterveld in Vaassen worden lantaarnpalen vervangen door nieuwe met led-lampen. Dit geldt ook voor diverse straten in Epe en Vaassen.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer Van Gelder en worden naar verwachting  in de maand september afgerond. Voor meer informatie kan men terecht bij de afdeling Ruimte, eenheid beheer.