Aalburg plaatst arsenaal led-verlichting

In de gemeente Aalburg wordt een arsenaal aan led-verlichting geplaatst. De huidige armaturen met geel licht worden vervangen door led-verlichting met wit licht.

Het witte licht vergroot volgens de gemeente de zichtbaarheid van personen en obstakels op straat en kleuren zijn beter waarneembaar. Daarnaast zijn de lichtbundels scherper, zodat er minder strooilicht is en alleen die plaatsen worden verlicht die verlicht moeten worden. Dit vermindert de lichtvervuiling, wat goed is voor flora en fauna.

Waar nu een gele lamp na 24.00 uur wordt uitgeschakeld, blijft straks de led-verlichting branden. De straat blijft daardoor beter verlicht. Wel worden alle led-lampen ’s nachts gedimd. Daar waar nodig worden masten uitgewisseld om zoveel mogelijk uniformiteit in het straatbeeld te krijgen.

Aannemersbedrijf Gebroeders Van der Steen voert het werk uit. Er wordt openbare verlichting geplaatst langs de parallelwegen vanaf Wijk en Aalburg tot en met Meeuwen. Tevens wordt er verlichting geplaatst langs het verlengde fietspad van de Meerstraat richting de De Kromme Nol.  Binnenkort worden alle masten met led-verlichting langs deze fietsroutes geplaatst. Dit komt de verkeersveiligheid en de sociale veiligheid ten goede.

Doe-het-zelfmarkt Praxis duurzaam via mega...

Led in de sportwereld: aankondiging nieuwe...

‘Circulariteitseisen voor verlichting worden...

Amerfoorts Volgroen groeit snel door: ‘Met...

E.ON presenteert Festival of Lights