(foto: Eandis)

Brecht schakelt over op led in openbare ruimte

De Vlaamse gemeente Brecht heeft besloten om voor de openbare verlichting over te schakelen naar led-verlichting op het hele grondgebied. Dit totale project zal gespreid worden over 10 jaar.

In samenspraak met Eandis heeft de gemeente de eerste straten geselecteerd die in 2018 worden omgebouwd. De werken starten in de loop van april op de invalswegen en dorpsassen. Het budget voor 2018 is 380.000 euro.

De vernieuwing kadert in de wens van het gemeentebestuur om verstandig met energie om te gaan bij de gemeentelijke activiteiten. Brecht is ook ingeschreven in het Burgemeestersconvenant waarbij gemeenten zich groeperen om tegen 2020 de nodige inspanningen te leveren op vlak van milieu en energie.

Brecht telt meer dan 4.460 lampen voor de openbare verlichting. Zo’n 6 procent van het lampenpark bestaat reeds uit led. Daarnaast wordt ongeveer 60 procent van de verlichting ’s nachts gedoofd en bij zo’n 10 procent van de lampen is de lichtintensiteit tussen bepaalde uren verminderd door middel van dimming.

Cree verkoopt lichtdivisie aan IDEAL INDUSTRIES

Signify verlicht historische oeverpromenade van...

WaterVision voorziet Wielingenbad Wenduine van...

TU Eindhoven voorziet Atlasgebouw van 4.400...

eLoket Informatieplicht energiebesparing open:...