LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Station Castricum krijgt facelift en led-verlichting
(foto: Gemeente Castricum)

Station Castricum krijgt facelift en led-verlichting

Station Castricum krijgt na bijna 50 jaar, het station stamt uit 1969, een nieuw uiterlijk én led-verlichting. De gemeente en ProRail hebben een overeenkomst ondertekend. Eind 2020 is de stationsvernieuwing klaar.

Station Castricum is voor velen de toegang tot het naastgelegen duingebied. Strand, duin en zee zijn belangrijke uitgangspunten voor de stationsvernieuwing. Er komen aan beide kanten luifels van wit tentdoek. Het station wordt ook transparanter: aan de kant van het spoor komt een glazen wand voor beschutting van de reizigers.

De oude perrontunnel krijgt een fris en licht uiterlijk, met nieuwe tegels en led-verlichting. Rechte en brede trappen geven meer ruimte. En 3 nieuwe liften in de tunnel verbeteren de toegankelijkheid voor mindervaliden en reizigers met koffers. zich naar het perron kunnen begeven.

De bouw begint eind dit jaar en het nieuwe station wordt eind 2020 opgeleverd. De kosten van de verbouwing van het station worden geraamd op 6,35 miljoen euro, waarvan ProRail 4,79 miljoen euro voor haar rekening neemt. De gemeente draagt 1,14 miljoen euro bij en heeft 500.000 euro subsidie bij de provincie aangevraagd. De NS neemt de kosten van de nieuwe perronkiosk voor haar rekening.