LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Chemelot led-finalist Enlightenmentz of the Year-verkiezing

Chemelot led-finalist Enlightenmentz of the Year-verkiezing

Het Chemelot led-project is een van de finalisten van de Enlightenmentz of the Year-verkiezing in de categorie Project. Op de Chemelot-site worden circa 17.000 tl-lampen vervangen door led-verlichting.

Industrieterein Chemelot kondigde vorig jaar zomer aan een primeur te pakken te hebben voor de chemische industrie door de ingebruikname van led-verlichting die aangesloten is op het Internet of Things.

Deze led-lampen zijn speciaal voor de chemische industrie gemaakt, hebben voorlopig geen onderhoud nodig en zijn intelligent te schakelen. Verschillende bedrijven op Chemelot en dienstverlener Sitech Services zijn samen in het innovatieve concept gestapt.

Het eerste idee sloeg niet meteen aan, omdat de bedrijven zelf een investering van 8 tot 10 miljoen euro moesten doen. Dat geld stopten ze liever in het optimaliseren van de productie dan in lampen. Daardoor is uiteindelijk een operational-leaseconcept ontstaan, dat de bedrijven volledig ontzorgt op het gebied van verlichting, kortom light-as-a-service. Voor de deelnemende Chemelot-bedrijven is dit ondergebracht in TPPL Chemelot Leasing (TCL), dat de armaturen financiert en de installatie en het onderhoud voor zijn rekening neemt.