(foto: SPIE)

SPIE gestart met plaatsen 11.000 led-armaturen in Schagen

SPIE heeft een start gemaakt met het plaatsen van 11.000 led-armaturen in de gemeente Schagen. SPIE gaat, met het vorig jaar geacquireerde bedrijfsonderdeel Ziut, ook 640 lichtmasten vervangen.

Eind maart werd al bekend dat SPIE de onderliggende aanbesteding van de gemeente had gewonnen. Naast het plaatsen van armaturen en het vervangen van lichtmasten gaat men lichtberekeningen maken, lichtmetingen doen en 11 schakelkasten vervangen.

 De kwaliteit van het huidige areaal, voornamelijk binnen de bebouwde kom, laat volgens SPIE grote verschillen zien. Een groot aantal armaturen heeft de gebruikelijke levensduur overschreden, met veel storingen en uitval en dus irritatie bij de inwoners, tot gevolg. Het komende jaar wordt de verouderde, niet-energiezuinige verlichting vervangen, waarmee kosten voor storingsherstel, CO2-uitstoot, energieverbruik en energiekosten gaan dalen.

Bert Rijsdijk, business unit manager van SPIE, kijkt uit naar de samenwerking : ‘Het komt niet vaak voor dat we zo’n groot aantal armaturen in één keer vervangen. SPIE draagt er graag aan bij om deze gemeente te verduurzamen.’

Medireva stapt volledig over op led-verlichting

Albert Heijn zet kerst aan met led-lichtshow in...

Rofianda lanceert in samenwerking met Seoul...

Dynniq en Signify gaan openbare verlichting...

Henk Kroon (VPT) over led-technologie voor...

LED Industry Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!