(foto: WeCycle)

Wecycle: supermarkt populairst bij inleveren lampen, maar onvoldoende bekend

Van de winkels hebben supermarkten veruit de voorkeur als plek om afgedankte energiezuinige lampen in te leveren. Echter slechts de helft van de mensen weet dat er in de supermarkt speciale inleverbakken staan.

Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van Wecycle. Om het inleveren van lampen in de supermarkt te stimuleren, start Wecycle een campagne om de bekendheid te vergroten van de inleverbakken bij 2.500 supermarkten en het inleveren van energiezuinige lampen te stimuleren.

Van de mensen die een voorkeur hebben voor de winkel als inleverplek voor lampen, is de supermarkt verreweg favoriet (59 procent), gevolgd door de bouwmarkt (34 procent) en de elektronicawinkel (26 procent). Onderzoeksbureau Motivaction ondervroeg ruim 1.000 mensen uit hun StemPunt-panel: een representatieve steekproef van mensen tussen 18 en 75 jaar.

‘De lokale supermarkt is niet alleen de plek waar je je dagelijkse boodschappen doet’, zegt Jan Vlak, algemeen directeur van Wecycle. ‘Deze speelt ook een rol in de circulaire economie, bijvoorbeeld door onze inleverbak voor energiezuinige lampen. Wij laten de lampen optimaal recyclen, zodat ze tot 92 procent terugkomen als grondstoffen in nieuwe producten. Daarom is het belangrijk dat mensen weten dat ze in de supermarkt hun lampen makkelijk kunnen inleveren.’

Wecycle voert de komende weken een brede campagne via radio, bioscopen, buitenreclame (snelwegen, steden en in openbaar vervoer) op winkelwagens in supermarkten en online met advertenties en een game.

Cree verkoopt lichtdivisie aan IDEAL INDUSTRIES

Signify verlicht historische oeverpromenade van...

WaterVision voorziet Wielingenbad Wenduine van...

TU Eindhoven voorziet Atlasgebouw van 4.400...

eLoket Informatieplicht energiebesparing open:...

LED Industry Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!