(foto: AAA-LUX)

AAA-LUX introduceert zesde genereatie led-schijnwerpers

De Eindhovense fabrikant AAA-LUX, opgericht in 2009, introduceert de zesde generatie led-schijnwerpers. Hiermee verwacht het bedrijf zijn marktpositie verder uit te bouwen.

Chief executive officer Erik Swennen hierover: ‘De investering in led-verlichting is voor sportclubs te overzien wanneer alle masten en bekabeling behouden kunnen worden. Met ons slimme ontwerp passen we heel vaak binnen de technische beperkingen van de bestaande infrastructuur. Mede ook dankzij de goede gelijkmatigheid van het licht en slimme technieken in bijvoorbeeld de elektronica, het aansturen van de schijnwerpers of het beperken van lichthinder, zorgt dat ervoor dat we veel projecten winnen.’

De nieuwe AAA-LUX Gen6 (Generatie 6) is volgens Swennen een armatuur dat nog lichter is en minder windvang heeft. Hierdoor past het op nog meer bestaande masten. ‘Men noemt het nu al de V8-motor onder de led-schijnwerpers’, aldus Swennen, verwijzend naar de 8 led-modules die samen één schijnwerper vormen.

Daarnaast introduceert het bedrijf een nieuw besturingssystem, onder de naam Control Box 2.0. ‘Eenvoud in installatie en gebruik, dat is belangrijk. Maar wij zien veel kansen in het bieden van gebruikerscomfort. Dat uit zich in een touchscreen of een app, met de naam AAApp, maar vooral in de wijze waarop het complete verlichtingssysteem wordt gemonitord’, aldus Swennen.

Klanten krijgen 24 uur per dag en 7 dagen per week inzicht in zowel het energieverbruik als in de technische staat. Wanneer een armatuur langzaam warmer wordt omdat er bijvoorbeeld een vogel er zijn nest op heeft gebouwd, neemt het systeem dat waar en kan er preventief actie worden ondernomen om te voorkomen dat een armatuur beschadigd raakt.

Cree verkoopt lichtdivisie aan IDEAL INDUSTRIES

Signify verlicht historische oeverpromenade van...

WaterVision voorziet Wielingenbad Wenduine van...

TU Eindhoven voorziet Atlasgebouw van 4.400...

eLoket Informatieplicht energiebesparing open:...

LED Industry Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!