(foto: Lightrec)

Lightrec: 80 procent conventionele verlichting wordt gerecycled

In 2017 werd in totaal 4.393 ton aan lampen en verlichtingsarmaturen ingeleverd voor recycling. Dat is een stijging van 13 procent ten opzichte van het jaar ervoor, toen 3890 ton terugkwam.

De toename wordt volledig veroorzaakt door conventionele verlichting, zoals tl-buizen, armaturen en spaarlampen. De stijging is volgens Lighting een gevolg van de investeringen die de stichting heeft gedaan in de uitbreiding van het inzamelnetwerk. Zo kunnen sinds afgelopen jaar afgedankte lampen bij alle grote supermarktketens worden ingeleverd in de Wecycle-inzamelbak.

Een andere oorzaak voor de stijging van de inzameling in 2017 zijn de investeringen die LightRec heeft gedaan in de bouw- en sloopsector. Zo is er veel aandacht besteed aan het faciliteren van sloopaannemers om recycling zo eenvoudig mogelijk te maken, bijvoorbeeld door recyclebakken op slooplocaties te plaatsen. Vooral verlichtingsarmaturen komen op deze locaties vrij. Het aantal ingeleverde armaturen is in 2017 met een kwart toegenomen: van 2.100 ton in 2016 naar 2.620 ton in 2017.

Chesswise: ‘Draadloos connected wordt de...

‘Het behoud en reproduceren van historisch...

Nieuwe subsidieregeling voor sportclubs: 35...

RVO.nl over Activiteitenbesluit Milieubeheer:...

Uitrol led bij ProRail-stations: ‘Het is een...

LED Industry Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!