(foto: Lightrec)

Lightrec: 80 procent conventionele verlichting wordt gerecycled

In 2017 werd in totaal 4.393 ton aan lampen en verlichtingsarmaturen ingeleverd voor recycling. Dat is een stijging van 13 procent ten opzichte van het jaar ervoor, toen 3890 ton terugkwam.

De toename wordt volledig veroorzaakt door conventionele verlichting, zoals tl-buizen, armaturen en spaarlampen. De stijging is volgens Lighting een gevolg van de investeringen die de stichting heeft gedaan in de uitbreiding van het inzamelnetwerk. Zo kunnen sinds afgelopen jaar afgedankte lampen bij alle grote supermarktketens worden ingeleverd in de Wecycle-inzamelbak.

Een andere oorzaak voor de stijging van de inzameling in 2017 zijn de investeringen die LightRec heeft gedaan in de bouw- en sloopsector. Zo is er veel aandacht besteed aan het faciliteren van sloopaannemers om recycling zo eenvoudig mogelijk te maken, bijvoorbeeld door recyclebakken op slooplocaties te plaatsen. Vooral verlichtingsarmaturen komen op deze locaties vrij. Het aantal ingeleverde armaturen is in 2017 met een kwart toegenomen: van 2.100 ton in 2016 naar 2.620 ton in 2017.

Sustainder introduceert nieuwe features voor...

Nieuwe led-monumentverlichting voor...

Gouden Bakkie Award gemeente Huizen voor...

Nedap introduceert Luxon IoT Node voor...

Belgische tomatenteler TOMCO breidt...