(foto: Current)

Current levert led-groeiverlichting voor Europa’s grootste indoorboerderij

GE-onderdeel Current heeft aangekondigd dat de bouw van een van ’s werelds grootste indoorboer-derijen is gestart. Current installeert ruim 12 kilometer Arize led-groeiverlichting bij een bedrijf in Engeland.

De plantenkwekerij Jones Food Company in North Lincolnshire is de grootste indoorboerderij in Europa en produceert jaarlijks 420 ton bladgroenten op een groeigebied van 5.120 vierkante meter, gerangschikt in rekken tot een hoogte van 11 meter. Om het rendement van de faciliteit te maximaliseren, installeert Current by GE meer dan 12 kilometer van zijn nieuwe Arize led-tuinbouwverlichtingsoplossing. Dit product heeft volgens het bedrijf een uitgebalanceerd lichtspectrum dat optimale groei van de planten bewerkstelligt en de groeicyclus verkort voor intensievere productie.

De apparatuur is ondergebracht in een cleanroom-omgeving waardoor de gewassen in volledige isolatie – en zonder risico op externe besmetting – kunnen worden gekweekt. De productie van de eerste oogst van Jones Food Company start in het najaar van 2018.

Ruim 80 procent ervaart belemmeringen bij...

Current by GE: Eerste van 55.000...

Vlaams Sint-Niklaas vraagt bewoners om mening...

PyraSied ontwikkelt ‘groene’ lichtdiffuser

Liander krijgt groen licht van ACM...

LED Industry Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!