(foto: Oreon)

Oreon introduceert nieuw watergekoeld led-armatuur

Oreon presenteert de Oreon Grow Light Extended Voltage. De Nederlandse producent van led-armaturen voor de glastuinbouw presenteert daarmee een nieuw watergekoeld led-armatuur.

De Oreon Grow Light kan geïnstalleerd worden op een 400-volt-installatie in een kas. Het voordeel van de inpassingsmogelijkheid in bestaande installaties is dat telers lagere installatiekosten hebben wanneer zij van HPS-verlichting willen overstappen naar led-verlichting. Deze nieuwe lamp is in nauwe samenwerking met driverfabrikant Mean Well tot stand gekomen. ‘We werken al 10 jaar samen met hen en zijn blij dat zij versneld de driver voor deze lamp hebben ontwikkeld’, aldus Twan Mennink chief technology officer van Oreon.

Met de introductie van deze nieuwe lamp gaat ook de lichtoutput per armatuur omhoog naar 1.790 uMol/s. Daarmee is de Oreon Grow Light 2.2 EV een volwaardige vervanger van de 1000 watt HPS-lamp. De lamp is leverbaar met 2 verschillende lenzen. Allereerst de speciaal  ontwikkelde ‘batwing’ breedstraler die de uniformiteit op het gewas, ook op kortere afstanden, waarborgt. Daarnaast is er ook een diepstraler beschikbaar.

Rijksoverheid publiceert nieuwe en...

Lixero start businessunit voor optiekwinkels

Gemeente Nederweert wil 43 procent energie...

Valkenswaard: eind 2018 voor 40 procent...

Fagerhult ondertekent intentieverklaring om...