(foto: VGM)

VGM NL lanceert Benchmark Duurzaamheid Kantoren: led zorgt voor meeste besparing

Uit de VGM NL Benchmark Duurzaamheid Kantoren van VGM NL in samenwerking met CFP Green Buildings,blijkt dat 40 procent van de kantoorgebouwen onder management bij VGM NL-leden nog geen energielabel C of hoger heeft.

De VGM NL Benchmark Duurzaamheid Kantoren is uitgevoerd op basis van een totale portefeuille van 727 kantoorgebouwen met een gezamenlijke oppervlakte van circa 4,4 miljoen vierkante meter. 60 procent van deze gebouwen heeft een energielabel C of hoger en voldoet daarmee nu al aan de verwachte verplichting van minimaal energielabel C in 2023. De helft van deze kantoren heeft een geregistreerd energielabel en de andere helft een berekend energielabel.

De VGM NL Benchmark Duurzaamheid Kantoren toont een besparingspotentieel van 11 euro per vierkante meter. Het besparingspotentieel per vierkante meter is het hoogst bij kantorengebouwen met een grootte tussen de 1.000 en 3.000 vierkante meter. De meest besparende maatregel in euro’s is volgens de benchmark het toepassen van led-verlichting.

Tom van Putten, VGM NL bestuurslid Commercieel vastgoed: ‘De VGM NL Benchmark Duurzaamheid Kantoren biedt de aangesloten vastgoedmanagers een dashboard dat in dienst staat van hun advies over verduurzaming van de vastgoedportefeuille van opdrachtgevers. Rapportages uit het VGM NL Dashboard Duurzaamheid omvatten de duurzaamheidsstatus, mogelijke verbeteringen, de noodzakelijke investeringen (per kantoorgebouw) en de terugverdientijd. Hiermee kunnen onze leden hun dienstverlening uitbreiden.’

De komende periode gaat VGM NL de VGM NL Benchmark Duurzaamheid in samenwerking met TIAS School for Business and Society, nader onderzoeken. Onderwerpen zoals mogelijke CO2-reductie zullen nader wordt geanalyseerd. Ook andere vastgoed segmenten; zoals winkels, bedrijfsruimten en huurwoningen zullen 1 voor 1 in de benchmark en het dashboard worden opgenomen.

LEDVANCE sluit zich aan bij United Nations...

PDENH en DOEN investeren in Volgroen

Amerika: Trump voert extra importheffing van 25...

Rusland presenteert spectaculaire lichtshows...

Vilvoorde voorziet park Drie fonteinen van...

LED Industry Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!