(foto: Bestled)

UNETO-VNI werkt aan kwaliteitsregeling binnenverlichting

De commissie Verlichting van UNETO-VNI komt op korte termijn een kwaliteitsregeling binnenverlichting. Dit meldt de brancheorganisatie naar aanleiding van een bijeenkomst rond smart lighting.

UNETO-VNI en Chess Wise organiseerden onlangs een goedbezochte introductiecursus over slimme, draadloze lichtbesturing. Ruim 70 deelnemers werden geïnformeerd over onder andere  trends en ontwikkelingen.

Daarmee was de bijeenkomst volgens UNETO-VNI goed bezocht. ‘Smart, draadloos, digitaal en slim zijn begrippen die steeds vaker in de verlichtingswereld voorkomen’, aldus de brancheorganisaties. ‘Om van deze ontwikkelingen te profiteren, is het voor de installateur van belang om te weten wat er allemaal speelt en hoe hier in de praktijk mee om te gaan. Chess Wise is een partij die slimme verlichting in de markt zet en installateurs hierbij ondersteunt. Vanuit de commissie Verlichting van UNETO-VNI is al geruime tijd goed contact met Chess Wise. Mede vanuit behoefte van installateurs is besloten om de workshop “Slimme, draadloze lichtbesturing” op te zetten.’

De commissie Verlichting trekt de bijeenkomst nu verder door, onder meer via de kwaliteitsregeling binnenverlichting waarvoor UNETO-VNI samen met leveranciers de markt nog wil benaderen.

Ruim 80 procent ervaart belemmeringen bij...

Current by GE: Eerste van 55.000...

Vlaams Sint-Niklaas vraagt bewoners om mening...

PyraSied ontwikkelt ‘groene’ lichtdiffuser

Liander krijgt groen licht van ACM...