(foto: Bestled)

UNETO-VNI werkt aan kwaliteitsregeling binnenverlichting

De commissie Verlichting van UNETO-VNI komt op korte termijn een kwaliteitsregeling binnenverlichting. Dit meldt de brancheorganisatie naar aanleiding van een bijeenkomst rond smart lighting.

UNETO-VNI en Chess Wise organiseerden onlangs een goedbezochte introductiecursus over slimme, draadloze lichtbesturing. Ruim 70 deelnemers werden geïnformeerd over onder andere  trends en ontwikkelingen.

Daarmee was de bijeenkomst volgens UNETO-VNI goed bezocht. ‘Smart, draadloos, digitaal en slim zijn begrippen die steeds vaker in de verlichtingswereld voorkomen’, aldus de brancheorganisaties. ‘Om van deze ontwikkelingen te profiteren, is het voor de installateur van belang om te weten wat er allemaal speelt en hoe hier in de praktijk mee om te gaan. Chess Wise is een partij die slimme verlichting in de markt zet en installateurs hierbij ondersteunt. Vanuit de commissie Verlichting van UNETO-VNI is al geruime tijd goed contact met Chess Wise. Mede vanuit behoefte van installateurs is besloten om de workshop “Slimme, draadloze lichtbesturing” op te zetten.’

De commissie Verlichting trekt de bijeenkomst nu verder door, onder meer via de kwaliteitsregeling binnenverlichting waarvoor UNETO-VNI samen met leveranciers de markt nog wil benaderen.

Rijksoverheid publiceert nieuwe en...

Lixero start businessunit voor optiekwinkels

Gemeente Nederweert wil 43 procent energie...

Valkenswaard: eind 2018 voor 40 procent...

Fagerhult ondertekent intentieverklaring om...

LED Industry Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!