LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Amerika: Trump voert extra importheffing van 25 procent in voor Chinese led’s

Amerika: Trump voert extra importheffing van 25 procent in voor Chinese led’s

De Amerikaanse president Donald Trump gaat Chinese led’s belasten met een importheffing van 25 procent. Het is het nieuwste wapenfeit in de handelsoorlog met China.

Trump gaf afgelopen weekeinde zijn goedkeuring gegeven voor importheffingen op Chinese goederen die een handelswaarde van 50 miljard dollar vertegenwoordigen. Op die producten wordt een extra belasting van 25 procent geheven. Het Aziatische land heeft al tegenmaatregelen aangekondigd.

Trump onthulde begin april al een lijst geproduceerd van ruim 1.300 Chinese producten waarvoor hij de invoertarieven met extra importheffingen van 25 procent wilde belasten. Even had het de schijn dat er vrede op komst was in de handelsoorlog met China en leken de extra heffingen niet ingevoerd te worden. Trump heeft besloten dit echter nu alsnog te doen, met alle nadelen voor Chinese led’s van dien.

Op de nieuwe lijst met producten zijn onder het nummer 8541.40.20 ‘Light-emitting diodes (LED's)’ te vinden. Onder het nummer 9033.00.20 zijn ook ‘LEDs for backlighting of LCDs’ opgenomen.