(foto: LEDVANCE)

LEDVANCE lanceert Smart+: led-producten voor Apple HomeKit en Smart Home-systemen

LEDVANCE lanceert Smart+: led-producten die geschikt zijn voor de Apple HomeKit en andere Smart Home-systemen die gebruikmaken van ZigBee Lightlink.

LEDVANCE is de eerste producent van verlichting die dimbare filament led-lampen voor de Apple HomeKit aanbiedt. Een andere nieuwkomer is de led-flexstrip voor buitenshuis. Voor Smart Home systemen die ZigBee gebruiken, breidt LEDVANCE zijn assortiment uit met een slimme contactdoos en 2 armaturen voor gebruik buitenshuis. De producten voor de Apple HomeKit kunnen met spraak worden bestuurd via Siri, terwijl bij Amazon voor ZigBee-producten Alexa wordt gebruikt.

Na de eerdere lancering van de Classic A lamp en een flexibele verlichtingsstrip voor binnenshuis in het najaar van 2017 zal LEDVANCE zijn assortiment voor de Apple HomeKit vanaf de zomer uitbreiden met 3 led-filamentlampen. Een primeur voor de markt zijn de oneindig dimbare led-filamentlampen, waarvan de helderheid ook individueel via spraakbesturing met Siri kan worden ingesteld, wat gebruikers nog meer vrijheid geeft bij de vormgeving van hun verlichting. De lampmodellen Classic, Globe en Edison met hun led-gloeidraden en klassieke gloeilampvormen voegen warme retrocharme toe. Via Bluetooth kunnen de lampen met een iPhone of iPad direct worden geïntegreerd in het Apple HomeKit-systeem, waarna hoofdfuncties zoals uit- en inschakelen en dimmen meteen kunnen worden gebruikt – zonder een extra gateway. De nieuwe modellen vervangen klassieke lichtbronnen van 60 watt met E27-fittingen.

De nieuwe veelkleurige flexstrip, die aan de Smart+ serie voor de Apple HomeKit wordt toegevoegd, is dankzij de IP65-bescherming buitenshuis bestand tegen water en stof. Om een persoonlijke sfeer te creëren biedt de led-flex strip de keuze uit ongeveer 16 miljoen kleuren. Net als de led-lampen kan ook de led-verlichtingsstrip via Bluetooth in de app worden geïntegreerd en kan de strip worden bestuurd met een app of Siri-spraakbesturing.

ABN AMRO voorziet 64 gebouwen van taakgestuurde...

ETK Verlichting voorziet het Stedelijk...

Osram bereikt doorbraak met led op basis van...

Armada Janse voorziet spoorwegviaduct met...

Lightronics levert led-verlichting aan De...