Rijkswaterstaat voorziet autoweg N9 van led-verlichting

Rijkswaterstaat is gestart met de vervanging van de openbare verlichting langs de autoweg N9 tussen Alkmaar en De Kooy bij Den Helder door led-verlichting.

De werkzaamheden duren vijf weken. Er wordt ’s avonds en ’s nachts gewerkt, tussen 21.00 uur en 05.00 uur, wanneer er minder verkeer op de weg is. Door bovendien slim te combineren met werkzaamheden aan asfalt en het maaien van de bermen ondervinden weggebruikers zo min mogelijk hinder.

De verlichting langs de autoweg N9 nadert het einde van de levensduur. Bovendien was er door aanrijdingen met lichtmasten regelmatig uitval van lampen. Rijkswaterstaat grijpt de vervanging van de verlichting aan om deze duurzamer te maken. De aanpassing naar led past bij de ambitie van Rijkswaterstaat om het rijkswegennet energieneutraal te maken.

Voor de veiligheid van zowel weggebruikers als wegwerkers wordt de N9 daar waar wordt gewerkt afgesloten. Weggebruikers worden ter plaatse omgeleid. De extra reistijd varieert van 5 tot maximaal 20 minuten, afhankelijk van de locatie van de werkzaamheden. Rijkswaterstaat adviseert de reis voor te bereiden en voor vertrek de pagina Geplande wegwerkzaamheden te raadplegen. Hier staan alle locaties van de werkzaamheden, wegafsluitingen, data en tijdstippen. De werkzaamheden zijn op 25 augustus 2018 gereed.

Rijkswaterstaat kiest steeds vaker voor led-verlichting, zo werden eerder al delen van de A10 en de A2 van led-verlichting voorzien.

ABN AMRO voorziet 64 gebouwen van taakgestuurde...

ETK Verlichting voorziet het Stedelijk...

Osram bereikt doorbraak met led op basis van...

Armada Janse voorziet spoorwegviaduct met...

Lightronics levert led-verlichting aan De...