LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Albert Heijn start led-verlichtingsproef met ‘Vind mijn product’-app
(foto: Albert Heijn)

Albert Heijn start led-verlichtingsproef met ‘Vind mijn product’-app

In de vernieuwde Albert Heijn-winkel in Hoofddorp is de proef ‘Vind mijn product’ gestart. De app van Albert Heijn maakt gebruik van het Interact Retail Indoor navigatiesysteem met led-lampen van Signify.

Signify (red. het voormalige) Philips Lighting kondigde het nieuwe Internet of Things-platform Interact afgelopen maart aan. Het is bedoeld om gebruikers het volledige potentieel van connected lighting te laten ontsluiten.

De ‘Vind mijn product’-app is een gemakkelijke en snelle manier om een product in de winkel te vinden. In de app kunnen klanten het product intypen dat zij zoeken. De app wijst vervolgens de weg en in no time wordt gevonden wat ze zochten. De proef loopt 12 weken in de winkel aan het van Genderenplein in Hoofddorp.

De ‘Vind mijn product’-app van Albert Heijn werkt via het Interact Retail Indoor navigatiesysteem van Signify. Elke led-lamp in de winkel stuurt een unieke code uit die door de camera op de smartphone wordt opgevangen. Daarmee kan de exacte locatie van de telefoon bepaald worden op een digitale plattegrond van de winkel die in de app is opgeslagen. Klanten van de Albert Heijn in Hoofddorp kunnen de app gebruiken om binnen de winkel te navigeren en producten te zoeken.

Bekijk de video over de proef hieronder.