HortiSense en LetsGrow slaan handen ineen

Minder sensoren in de kas, lagere kosten én meer uniformiteit in meetgegevens. Daar ligt de belangrijkste winst van de koppeling tussen LetsGrow en groeilichtleverancier HortiSense, die sinds kort mogelijk is.

Hierdoor zijn de klimaatcomputergegevens van een bedrijf vanaf nu ook beschikbaar in HortiSense, het digitale platform van Hortilux.

Het HortiSense-platform helpt om méér uit een groeilichtinstallatie en gewas te halen en het rendement per vierkante meter te optimaliseren. Om dit doel te bereiken, plaatst Hortilux speciale meetsensoren in de kas. De gemeten data worden verzameld, geïnterpreteerd en gepresenteerd via hortisense.com. ‘Deze sensoren meten bijvoorbeeld de temperatuur, het CO2-gehalte en de relatieve luchtvochtigheid in de kas. Deze gegevens zijn namelijk belangrijk om de effectiviteit van groeilicht te kunnen berekenen’, vertelt Ad Zwinkels, operations manager HortiSense bij Hortilux. ‘Veel van de benodigde data werden echter ook al verzameld in LetsGrow. Dit is een onlineplatform dat teeltgerelateerde gegevens registreert en analyseert via een koppeling met databronnen in de kas, waaronder de klimaatcomputer. Kortom: er was sprake van overlap.’

Deze dubbele metingen zijn vanaf nu verleden tijd: dankzij een samenwerking tussen Hortilux en LetsGrow is het mogelijk om een koppeling te realiseren, waarmee klimaatcomputergegevens automatisch worden geïmporteerd in HortiSense.

Sustainder introduceert nieuwe features voor...

Nieuwe led-monumentverlichting voor...

Gouden Bakkie Award gemeente Huizen voor...

Nedap introduceert Luxon IoT Node voor...

Belgische tomatenteler TOMCO breidt...