LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
EXPIRION levert 2.200 zonnepanelen aan Flower Bulb Group
(foto: EXPIRION)

EXPIRION levert 2.200 zonnepanelen aan Flower Bulb Group

EXPIRION heeft op het dak van Nord Lommerse Flower Bulb Group in Hillegom, dat uit meerdere lagen bestaat, 2.200 zonnepanelen van het merk Canadian Solar geplaatst.

De 290-wattpiek-zonnepanelen zullen naar schatting jaarlijks 610.000 kilowattuur opleveren. Hiermee kan het bloembollenbereidingsbedrijf onder meer bloembollen langs een duurzame weg koelen en drogen en gebruikt het machines op groene energie.

Het project bij Nord Lommerse in Hillegom is EXPIRION’s grootste project bij een opdrachtgever binnen het circuit van bloemen en planten. Alles omtrent dit zonne-energieproject is volgens het bedrijf nieuw. Het bedrijfspand is pas vlak voor de start van het project opgeleverd. Bovendien zijn de omvormers niet binnen in het bedrijfspand bevestigd, maar bevinden zij zich op het dak. Het grote voordeel hiervan is volgens EXPIRION dat alle bekabeling van de zonnepanelen naar de omvormers op het dak loopt en dat de energie vervolgens via één voedingskabel naar binnen is aangesloten op de interne installatie.

Momenteel voert EXPIRION een zonne-energieproject Heemskerk Vaste Planten in Noordwijk van 2.300 zonnepanelen en begint het hierna aan een project bij Renault Nieuwendijk in Aalsmeer, alwaar 534 panelen geplaatst zullen worden.