(foto: Elincom)

Elincom Electronics introduceert individueel adresseerbare RGB-led’s

Dongguang Opsco Optoelectronics (Opsco) is fabrikant van intelligent te sturen led’s, de zogenaamde Neopixels. Elincom is de Benelux-partner voor Opsco en introduceert de led’s die aan te sturen zijn als een pixel.

De intelligentie is samen met de led in een chip geïntegreerd. Er zijn uitvoeringen met een enkele kleur of meerdere kleuren, zoals RGB-W in één behuizing of koud en warmwit in één behuizing. Deze kleuren zijn individueel aan te sturen op zowel kleur als intensiteit. Meerdere slimme led’s in een array of een string zijn individueel adresseerbaar met een PWM-techniek. Opsco led’s bieden de vrijheid om allerhande lichteffecten te creëren.

Bijvoorbeeld de SK6812RGBX: een slimme led met een regel- en aanstuurcircuit in één 5050 led-chip. De 4 pins bestaan uit 3,5 ~5,5-voltvoeding, minus, data input en data output. Elk led is als een pixel te besturen, de kleuren en de intensiteit van de pixels worden meegeven in het stuurprotocol. De geïntegreerde regeling bestaat uit een signaalversterker, een ingebouwde constante stroombron en een precisie RC-oscillator. Het stuurprotocol is unipolaire NRZ-binaire code van + en – 0,5 volt. De 32-bitscode wordt verzonden vanuit een controller naar ingang van het eerste element; als deze wordt geaccepteerd, wordt het per kleur ontleed. De resterende gegevens worden via het interne versterkingscircuit naar de digitale uitgang gevoerd naar het volgende element. De pixel wordt automatisch gereset aan het einde van de inleescyclus.

Signify neemt lifi-specialist Firefly over

Osram neemt belang in Internet of...

Signify verbetert rozensoorten met nieuw...

Modernista levert led-verlichting voor station...

Hoofdkantoor Koopman Interlight eerste Gooee...

LED Industry Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!