(foto: Thorn)

Grootste zeebrug ter wereld neemt led-verlichting in gebruik

In China is in Hong Kong de grootste zeebrug ter wereld van led-verlichting voorzien. De verlichting is geleverd door Thorn, dat 2 van de 3 verlichtingscontracten uitgevoerd heeft.

Het infraproject kent een totale waarde van 115,9 miljard yuan (red. 14,7 miljard euro). Thorn’s led-producten verlichten de 2 kunstmatige eilanden aan de oost- en de westkant van de kruising en de tunnel die naar de brug vanuit Hong Kong leidt.

De brug nadert zijn voltooiing en gaat binnenkort open voor verkeer nadat er 9 jaar bouwwerkzaamheden hebben plaatsgevonden. De brug overspant de Pearl River Delta in China en verbindt de eilanden Hong Kong en Macau met de stad Zhuhai op het vasteland. Bij de bouw van de brug moest met veel complexe factoren rekening gehouden worden zoals de regelmatige tyfoons, luchthavenhoogte beperkingen, hoge milieunormen en scheepvaart die lokaal aanwezig is.

Thorn leverde in totaal 120 Champion Pro LED-schijnwerpers die gemonteerd zijn op 12 hoge masten en 6.000 GTLED Entry en GT58-armaturen met DALI-drivers voor het verlichten van de tunnel van 1 kilometer.

Oproep: medewerking voor deelname Nationaal LED...

Dura Vermeer opent nul-op-de-meterbrug met 662...

Fluence by OSRAM sluit zich aan bij de Club van...

Gemeente Teylingen maakt extra geld vrij voor...

Het Amsterdamse Zuiderbad breidt...

LED Industry Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!