‘Escalerende handelsoorlog Amerika-China vergroot overaanbod led-industrie’

De escalerende handelsoorlog tussen Amerika en China kan het overaanbod in de led-industrie de komende periode wezenlijk verergeren. Dit stellen analisten van Trendforce-divsie LEDinside in een nieuwe publicatie.

Volgens het rapport ‘LED Industry Demand and Supply Data Base’ is de enorme uitbreiding van de productiecapaciteit van Chinese led-fabrikanten is groei van de vraag voorbijgestreefd, waardoor het overaanbod op de markt is ontstaan. De Chinese led-fabrikanten waren oorspronkelijk van plan hun inkomsten en winst te verhogen door uitbreiding van de productiecapaciteit.

In de eerste helft van dit jaar werd de markt voor diverse led-chips geconfronteerd met prijsdalingen van 20 tot 30 procent, maar LEDinside verwacht op korte termijn geen verdere scherpe prijsdaling omdat de huidige prijsniveaus hebben bijna de kosten benaderd .

Aan de vraagzijde werden de exportactiviteiten van led-fabrikanten naar Amerika en andere opkomende markten aanzienlijk beïnvloed door de handelsoorlog en valutadaling. De analisten van LEDinside zijn van mening dat de tarieven sterk van invloed kunnen zijn op Chinese producenten van verlichtingsproducten, omdat ze mogelijk een grote daling in bestellingen van buitenlandse klanten zien. Dit zal op zijn beurt de vraag naar led-chips verlagen stroomopwaarts van de waardekten.

Oproep: medewerking voor deelname Nationaal LED...

Dura Vermeer opent nul-op-de-meterbrug met 662...

Fluence by OSRAM sluit zich aan bij de Club van...

Gemeente Teylingen maakt extra geld vrij voor...

Het Amsterdamse Zuiderbad breidt...