(foto: Signify)

Signify introduceert samenwerking Philips Hue met Google Home

Signify heeft aangekondigd dat het draadloze verlichtingssysteem Philips Hue zijn Nederlandse samenwerkingsdebuut maakt met Google Home en Google Home Mini, de spraakgestuurde speakers van Google.

Na de introductie van Google Home in onder andere de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland komt de slimme speaker nu ook in Nederland beschikbaar. De speaker wordt bediend via de Google Assistent, die vragen beantwoordt en helpt om dingen te regelen. De Google Assistent is oproepbaar via meer dan 500 miljoen apparaten, beschikbaar in een veelvoud aan talen en werkt samen met meer dan 5.000 typen slimme apparaten. Consumenten in Nederland kunnen de Google Home en Google Home Mini gebruiken om hun Philips Hue-verlichting te regelen.

Philips Hue-lampen zijn met Google Home niet alleen in en uit te schakelen, maar ook te dimmen of in te stellen op kleuren om thuis sfeer te scheppen. Als men bijvoorbeeld de lichtsfeer voor een etentje wil instellen, kan men Google Home vragen: ‘Hey Google, dim het licht in de eetkamer naar 20 procent.’ De ruimte hult zich direct in gedempt licht.

Om de stap naar slimme, spraakgestuurde verlichting gemakkelijk te maken, hebben Philips Hue en Google een voordeelbundel samengesteld met een Google Home Mini en een Philips Hue white and color ambiance starter kit. De verkooppunten zijn: Coolblue, Mediamarkt, en bol.com.

ABN AMRO voorziet 64 gebouwen van taakgestuurde...

ETK Verlichting voorziet het Stedelijk...

Osram bereikt doorbraak met led op basis van...

Armada Janse voorziet spoorwegviaduct met...

Lightronics levert led-verlichting aan De...